Vrijwilligers zijn altijd dichtbij

Leestijd 5 minuten

Met vrijwilligers in 23 districten en op de Cariben is het Rode Kruis altijd dichtbij. Bekijk hier een aantal bijzondere sociale media posts van de afgelopen periode.

12 MEI

Rode Kruis district Gooi en Utrecht 

Zeer nuttige praktijkoefening! De hulpverleners van ons noodhulpteam oefenden op station Breukelen wat te doen tijdens een noodsituatie. In dit nagebootste scenario botsten twee treinen tegen elkaar aan. Rode Kruis oefende, samen met andere organisaties zoals ProRail, de belangrijke protocollen, zoals voor het behandelen van slachtoffers en de communicatie onderling. De vrijwilligers ervoeren zo de druk en spanning van een noodsituatie. Het was een leerzame dag! 💪


Bekijk het originele bericht op Facebook.

18 MEI

Saba Red Cross

Last Saturday the Saba Red Cross provided First Aid assistance again during the Saba Triathlon. We congratulate all participants and like to thank all volunteers for their support during this annual event.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

18 MEI

@rodekruisgroningen 

Docenten opgelet, we hebben wat nieuws: de Pleisterrace, een levensgroot EHBO-spel🎲

Je zusje verslikt zich in een dropje, ze zegt dat ze geen lucht meer krijgt en hoest hard. Moet je 112 bellen? Het antwoord op deze vraag krijg je door de Pleisterrace van het Rode Kruis te spelen.

Op een levensgroot speelzeil, waarbij de kinderen de pionnen zijn, komen ze allerlei EHBO-vragen en -opdrachten tegen. Onze spelleiders staan klaar, dus vraag nu een les aan en wie weet komen we binnenkort bij jou op school!

Vul hier het formulier in via de #linkinbio en we nemen contact met je op.


Bekijk het originele bericht op Instagram.

28 MEI

@RodeKruis

Een net toilet, maandverband voor als je ongesteld bent en schoon water om je handen mee te wassen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zelfs 1 op de 10 vrouwen heeft geen geld voor menstruatieproducten. Schaamte, gebrek aan maandverband en slechte sanitaire voorzieningen leiden ertoe dat meisjes soms meerdere schooldagen per maand missen.

Het Rode Kruis komt wereldwijd in actie om menstruatiearmoede tegen de gaan. Zo delen wij menstruatieproducten uit zoals tampons, maandverband of menstruatiedekens. Ook geven hulpverleners voorlichting op scholen om het taboe rondom menstruatie te doorbreken, want dit mag uiteraard geen taboe zijn!

#StopMenstruatieArmoede #DagVanDeVrouwelijkeHygiëne 💪


Bekijk het originele bericht op  Instagram.

1 JUNI

@rodekruis_ehbo

Floris is bijna blind. Hij is blij dat hij ondanks dat tóch levens kan leren redden 💪


Bekijk het originele bericht op LinkedIn.

14 JUNI

Rode Kruis IJsselland

Afgelopen zaterdag was het zover! Na twee jaar zonder het gezelligste hardloopfestival van IJsselland kon de Zwolse Halve Marathon op 11 juni weer van start. Duizenden lopers gingen ervoor, aangemoedigd door hordes enthousiast publiek en maar liefst 35 bands die muziek verzorgden langs de kant.

Natuurlijk was het Rode Kruis er om de veiligheid te kunnen waarborgen en EHBO te verlenen waar nodig.

Gerard Marsman, coördinator hulpverlening: "Wij leveren vandaag - met dank aan vrijwilligers van diverse districten - 45 hulpverleners waarvan een deel op de 8 EHBO-posten langs de route staat en een deel rondloopt. Ook hebben we speciale bike-teams. Zij zijn extra flexibel inzetbaar in de binnenstad en in het geval van calamiteiten snel ter plaatse."


Bekijk de video op LinkedIn.

14 JUNI

@ifrc

It's #WorldBloodDonorDay.

Donating blood is an act of solidarity. 🩸

Join the effort and save lives. ❤


Bekijk de video op Instagram.

20 JUNI

20 JUNI Wereld Vluchtelingendag

We vragen extra aandacht voor alle mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld of onderdrukking. 🙌

Voor mensen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten om te ontsnappen aan conflicten of vervolging.
We vragen empathie en begrip voor de situatie waarin deze mensen zitten en erkenning van hun kracht om weer vanuit niets iets op te bouwen.
Het Rode Kruis zorgt onder andere voor schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische en psychosociale hulp. Ook zorgen we via ons wereldwijde Restoring Family Links-netwerk dat we het contact tussen familieleden herstellen 🙌, als dit door het conflict of tijdens de vlucht is verloren. We helpen wie dan ook, waar dan ook, waarom dan ook. 🙏

#rodekruis #vrijwilligers #hulp #wereldvluchtelingendag


Bekijk de video op LinkedIn.

Volg jij ons al?

Ben jij lid van een district en afdeling bij jou in de buurt, zoek hen dan op sociale media op! Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt. Naast sociale mediakanalen voor het district en de afdelingen, heeft het Rode Kruis ook een landelijk kanaal. Deze kun je volgen via de volgende links:

Instagram: @rodekruis  | Facebook: Rode Kruis  | Twitter: @rodekruis | LinkedIn: Rode Kruis Nederland | YouTube: Rode Kruis | Website: rodekruis.nl