Leestijd 5 minuten

Video 5:58

WOUT OP PAD MET... HENK EN ADRIE

Verrassing met een dubbel gevoel

Samen zijn ze bijna negentig jaar vrijwilliger voor het Rode Kruis. Maar tot hun spijt  kunnen Henk en Adrie Wesker niet langer actief zijn. Ze zijn beiden ernstig ziek. Rode Kruis-medewerkers en collega-vrijwilligers steken hen een hart onder riem.


"We willen nog wel, maar fysiek lukt het niet meer," zegt Henk Wesker. Zowel hij als zijn vrouw Adrie lijden aan een ernstige ziekte en waarschijnlijk worden ze niet meer beter. Reden genoeg voor collega-vrijwilligers Jos Westerveld en Mariejanne Degenkamp om het erelidmaatschap voor hen aan te vragen. Maar voor het zover is, organiseren ze een bijeenkomst voor het stel.

 

Echt ervoor gaan

Nietsvermoedend loopt het echtpaar in deze aflevering van Op pad met Wout het verenigingsgebouw van Gooi & Utrecht binnen. Daar wacht hen een mooie verrassing.
Eerder die dag bezocht Wout het stel in hun huis dat vol staat met Rode Kruis-voorwerpen. De liefhebberij van Henk. "Ik ben mijn hele leven met het Rode Kruis aan de gang geweest." In vitrinekasten staan onder meer autootjes, vingerhoedjes en Playmobil. Via de padvinderij kwam hij bij het Rode Kruis voor een EHBO-cursus en hij is er nooit meer weggegaan. Ook sleepte hij zijn vrouw mee. Zij moest er eerst wel even over nadenken, herinnert hij zich, want: "Bij het Rode Kruis ga je echt ergens voor." Terugkijkend zegt Adrie: "Het is gewoon logisch wat we hebben gedaan."

Dik verdiend

Bij de verrassingsbijeenkomst spreekt Theo Bolta, bestuursvoorzitter van Gooi & Utrecht,  zijn grote waardering voor het echtpaar uit. "In al die jaren hebben jullie veel gedaan en meegemaakt bij het Rode Kruis." Ze krijgen allebei een klein beeldje, dat 'samen krijgen we het voor elkaar' en 'hart voor elkaar' symboliseert. Er zijn bloemen, tranen en knuffels. Vrijwilliger Marianne vindt dat het echtpaar Wesker alle aandacht dik verdient. En ook hun kinderen zijn trots.
 
"Ik had alles verwacht, behalve dit," zegt een zichtbaar geëmotioneerde Henk. Het echtpaar was er altijd goed in om een arm om anderen heen te slaan en ontvangen nu veel liefde terug.