Het Rode Kruis altijd in beeld

Leestijd 5 minuten

Ook in de afgelopen periode was het Rode Kruis volop actief op social media.
Een selectie van de meest bijzondere posts. Zo werd onze organisatie onlangs uitgeroepen tot meest inspirerende goede doel.  

25 JULI

Rode Kruis Gelderland

650 hulpverleners van het #RodeKruis hielpen de wandelaars van de Nijmeegse #Vierdaagse om de Via Gladiola te bereiken! 🚶‍♀️🎖️🌸 Benieuwd hoe dat eraan toeging? Bekijk dan onze vlog.

#blaren #ehbo #nijmegen #evenementenhulpverlening


Bekijk het originele bericht op Facebook.

17 AUGUSTUS

Rode Kruis district Kennemerland 

🔍Wij zijn op zoek naar een Humanitair Oorlogsrecht voorlichter! 📢🔎

Als voorlichter geef je in tweetallen presentaties aan groepen over het Humanitair Oorlogsrecht (HOR), neem je deel aan landelijke themadagen en wissel je ervaringen uit met andere voorlichters in je district. Door de HOR-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van internationale ontwikkelingen, maar daarnaast vind je het zelf ook interessant om je kennis hierin te verbreden. Een mooie kans om jouw (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving, waarbij jij je netwerk en ervaring kan uitbreiden.

Interesse? Bekijk dan snel de vacature en solliciteer 👩🏼‍💻!
#Voorlichtergezocht #Vacaturevrijdag #RodeKruis


Bekijk het originele bericht op LinkedIn.

1 SEPTEMBER

Red Cross Sint Maarten

Here at Red Cross St. Maarten we work hard to provide a variety of engaging opportunities for our existing volunteers and those just beginning their volunteering journey. Red Cross St. Maarten functions because of Volunteers, so it is our goal to create environments that are fulfilling and beneficial to our volunteers.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

6 SEPTEMBER

@ rodekruis.mwb

Op 2 september zijn de kinderen van de opvanglocatie Zevenbergen naar school gegaan. Dit heeft het Rode Kuis district Midden- en West-Brabant geregeld samen met school De Boemerang. Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn. Elk kind heeft recht op onderwijs en ontmoetingen met leeftijdsgenoten. Ondanks de taalbarrière zien we als Rode Kruis alleen maar voordelen. Een kind begrijpt veel zonder woorden en kan gewoon goed meedoen tijdens de les en op de speelplaats.


Bekijk het originele bericht op  Instagram.

10 SEPTEMBER Rode Kruis district Gooi en Utrecht

Rode Kruis district Gooi en Utrecht 

Impressie van de drukbezochte Veiligheidsdag in Houten. Mooi publieksevenement van Veiligheidsregio Utrecht in samenwerking met vele anderen. EHBO en promotie door het Rode Kruis district Gooi en Vechtstreek. Veel interesse voor de noodhulpauto. Ook gespot en gesproken met wethouder Paul van Ruitenbeek en zijn zoon.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

13 SEPTEMBER

Rode Kruis Nederland

Een resultaat om trots op te zijn! We worden gezien als meest inspirerende goede doel in 'De Inspirerende 40' van Synergie: dé lijst van Nederlandse organisaties die inspireren, impact maken en de wereld op een positieve manier veranderen.
Samen met organisaties als KWF Kankerbestrijding en WWF-Netherlands (Wereld Natuur Fonds) gaan we daar natuurlijk mee door. Ieder op zijn eigen manier. Wij doen dat door ons onverstoorbaar in te zetten voor mensen in nood.
Benieuwd naar de lijst? Je vindt 'm hier: de inspirerende 40 van 2022 - Synergie.nl

#impact #inspirerende40 #impactorganisaties #synergie


Bekijk het originele bericht op LinkedIn.

20 SEPTEMBER

@rodekruisijsselland

Op 15 september kregen we van de Veiligheidsregio IJsselland de vraag om hulp te bieden bij de opvang van zo'n 170 vluchtelingen in de IJsselhallen Zwolle, nog diezelfde avond. Gerard Marsman, coördinator Noodhulp: "Binnen anderhalf uur waren we ter plaatse en assisteerden onze vrijwilligers bij het uitdelen van tweehonderd ligeenheden (bed, slaapzak, kussen en verzorgingssetje). Andere Rode Kruis-vrijwilligers werden ingezet als eerste aanspreekpunt. Ze gingen in gesprek met de vluchtelingen en boden praktische ondersteuning."
In de dagen erna waren in de IJsselhallen ook Ready2Helpers en EHBO'ers aanwezig.

"Zo proberen we vluchtelingen die in een moeilijke situatie verkeren te ondersteunen. Menselijkheid staat daarbij voorop, neutraliteit is één van onze grondbeginselen."


Bekijk de video op Instagram.

21 SEPTEMBER

@rodekruis_haaglanden

#Prinsjesdag2022 #photodump #RodeKruis @rodekruisijsselland en rodekruisTwente mogen in de erewacht staan tijdens deze zonovergoten #Prinsjesdag. ❤️  Veel plezier en succes!

Bekijk het originele bericht op Instagram.


Bekijk de video op Instagram.

Volg jij ons al?

Ben jij lid van een district en afdeling bij jou in de buurt, zoek hen dan op sociale media op! Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt. Naast sociale mediakanalen voor het district en de afdelingen, heeft het Rode Kruis ook een landelijk kanaal. Deze kun je volgen via de volgende links:

Instagram: @rodekruis  | Facebook: Rode Kruis  | Twitter: @rodekruis | LinkedIn: Rode Kruis Nederland | YouTube: Rode Kruis | Website: rodekruis.nl