“Wanneer we als individuen groeien, wordt de hele organisatie daar beter van”

Leestijd 3 minuten

Ontwikkelingen 

 

Beste Rode Kruisers,

In dit najaarsnummer van de HENRY+ staat het thema 'groei' centraal. Bij groei denk je misschien aan de natuur: bloemen, planten, bomen. Het groeit en bloeit en vindt een eigen weg. In alle seizoenen. Datzelfde geldt voor ons als Rode Kruisers. Sommigen zijn al van jongs af aan lid, anderen sluiten aan na hun pensioen. Bij de gesprekken die ik met vrijwilligers voer, hoor ik vaak dat het Rode Kruis hen nieuwe energie geeft, een mooie aanvulling is op hun cv en een fijne sociale omgeving biedt. Een plek waar je je kan ontwikkelen en die je misschien wel een andere kijk op het leven geeft. Hopelijk voel jij je ook thuis bij onze mooie vereniging en word je een leukere versie van jezelf. Wanneer we als individuen groeien, wordt de hele organisatie daar beter van.

De wereld om ons heen verandert sneller en sneller. Als Rode Kruis proberen we daar op in te springen en in mee te gaan, zodat we steeds hulp kunnen bieden die past bij de hulpvraag. Een voorbeeld daarvan is onze inzet tijdens de coronapandemie, de watersnoodramp in Limburg en recent de opvang van Afghaanse vluchtelingen. We helpen mensen in nood bij wie het dreigt te ontbreken aan basislevensbehoeften, zoals voedsel, onderdak of medische hulp.  Dit maakt dat onze organisatie op vele fronten in beweging is. Ook gebeurt er veel in de districten. Dat levert mooie resultaten op, trotse vrijwilligers en dankbare hulpvragers. Districtsvoorzitter Theo Bolta vertelt er over in de rubriek District Uitgelicht.

Verderop in deze HENRY+ lees je over de plus van Yolan Rosie. Een drukbezette Utrechtse studente die zich graag inzet voor het Rode Kruis. Ze is onder meer ambassadeur voor diversiteit en inclusie. Met haar enthousiasme hoopt ze anderen in beweging te krijgen. Zo zijn we als organisatie steeds meer een afspiegeling van de samenleving en kunnen we de mensen die onze hulp nodig hebben, begrijpen en goed helpen. Extra mooi dat alle Rode Kruisers hier meer over kunnen leren tijdens de Diversiteitsweek van 4 tot en met 8 oktober 2021 en de Ethische dag op maandag 4 oktober. Laten we samen werken aan een open cultuur waarbij iedereen zich thuis voelt. Doe jij ook mee?

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Marieke van Schaik 
Algemeen directeur