Vrijwilligers zijn altijd dichtbij.

Leestijd 5 minuten

Met vrijwilligers in 23 districten en op de Cariben is het Rode Kruis altijd dichtbij. Bekijk hier een aantal bijzondere sociale media posts van de afgelopen periode.

11 JULI

Facebook Saba Red Cross

Congratulations to our second group of volunteers and Marlene from Community Development for finishing the Advanced First Aid Course yesterday together with our new instructors.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

19 AUGUSTUS

Facebook Rode Kruis

Afghanistan. Haïti. Overstromingen. Droogte. Bosbranden. Corona. Klimaatcrisis. (Natuur)rampen bedreigen de levens van miljoenen mensen.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

19 JULI

Instagram Rode Kruis Drenthe


Dit schooljaar starten wij met EHBO-gastlessen op basis- en middelbare scholen. Op deze manier proberen we hulpbereidheid en zelfredzaamheid van kinderen en jongeren te verbeteren.
Wij zoeken enthousiaste educatievrijwilligers om deze gastlessen te ondersteunen. Interesse? Neem contact op met Rode Kruis Drenthe.


Bekijk het originele bericht op Instagram.

14 JUNI

Facebook Rode Kruis district Groningen

Wil jij ook een kijkje nemen in de vaccinatiestraat? Loop dan met ons mee! Susan is op de locatie in Sportcentrum Kardinge samen met GGD Groningen.


Bekijk de video op Facebook.

12 JULI

Facebook Rode Kruis district Gooi & Utrecht

Het is belangrijk dat kinderen al vroeg kennismaken met EHBO. Daarom begeleidden onze vrijwilligers het interactieve spel Red Cross Quest. Deze keer waren we in Zeist op de Comeniusschool. “De leerlingen hielpen onder meer met het verwijderen van teken en splinters. Ook oefenden ze met nepbloed en verband hoe ze een wond kunnen verzorgen,” vertelt projectcoördinator Meriam Verhoef.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

6 AUGUSTUS

Facebook Rode Kruis district Zuid-Limburg

De gevolgen van de watersnoodramp in Limburg zijn nog steeds voelbaar en zichtbaar. De impact is enorm. Het Rode Kruis helpt door warme maaltijden uit te delen aan getroffen gezinnen in Meerssen/Geulle. Vrijwilligers Hub en Jan hielpen tijdens de overstromingen en ondersteunen nu, samen met hun collega-vrijwilligers, bij het opwarmen en verdelen van de maaltijden. 


Bekijk meer berichten van Rode Kruis district Zuid-Limburg op Facebook.

9 JULI

Instagram Rode Kruis jongeren

Zaterdag 21 juni 2021 was de eerste Jonge Vrijwilligersdag! 💯💥 Neem een kort inkijkje in het programma, dat volledig online werd verzorgd door de Nationale Jongerencommissie. We hopen je volgend jaar natuurlijk weer (in het echt) te zien.


Bekijk de video op Instagram.

24 JUNI

YouTube Rode Kruis Zeeland

Te leuk om niet met jullie te delen! De juniorreporter vlogt voor district Zeeland. Deze keer spreekt zij twee vrijwilligers van Vervoer als zij op weg gaan naar een vaccinatiestraat.


Bekijk de video op YouTube.

17 AUGUSTUS

Facebook Statia Red Cross

Back to School time is always one of the most important times of the year for our students. We strive to ensure our students (whom we call the “future generation”) have the school supplies and resources they need to succeed in school. This year we asked persons in the community and schools to identify a child that they have known of over the years , who would see fit to get some assistance from the Red Cross campaign. During which we ask individuals and companies for their support in getting supplies for these students. 
Statia's Home Essentials and KidzHeaven Baby & Toy Store along with many individuals near and far. We cannot do this without you. Speaking to many of the single parents and hearing their cries, we hope to continue this effort for years to come.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

9 JULI

Rode Kruis Haaglanden

Ontmoet Doris 'Nightingale'. Alleen Netflixen, luieren en huiswerk maken, is niet genoeg voor Doris Steijger. De 19-jarige is één van de jongste vrijwilligers van het Rode Kruis. Ze wil zich nuttig maken en meldt zich aan als Ready2Helper. Lees hier haar verhaal.


Volg Rode Kruis Haaglanden op LinkedIn.

27 JULI

LinkedIn Rode Kruis Brabant-Zuidoost

Zondag 25 juli hebben we de laatste dienst gedraaid in het Elkerliek ziekenhuis. Onze vrijwilligers en Ready2helpers hebben hier het afgelopen jaar ruim 300 diensten gedraaid, dat zijn bijna 1.100 uren! Hartelijk dank voor jullie inzet!


Bekijk het originele bericht op LinkedIn.

16 JULI

YouTube Rode Kruis

Het is inmiddels een paar maanden geleden dat de watersnoodramp in Limburg plaatsvond. Het Rode Kruis kwam direct in actie om mensen die door de overstromingen waren getroffen te helpen. In deze vlog nemen we je mee in een situatie waarin het Rode Kruis hulp bood.


Volg het Rode Kruis op YouTube.

4 SEPTEMBER

Facebook Rode Kruis IJsselland

Wat was het toch leuk afgelopen woensdag bij de Rode Kruis-rijtour IJsselland. En met € 21.000 opbrengst ook heel erg succesvol!

Bijna vijftig equipes reden meer dan 200 kilometer door het Overijsselse landschap om geld op te halen voor het Rode Kruis.

Wij bedanken alle deelnemers, sponsoren en natuurlijk onze vele vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze eerste editie.

Lees de uitgebreide reportage en bekijk de meer dan honderd professionele foto's. En zet 8 juni 2022 vast in je agenda voor de tweede editie!


Bekijk het originele bericht op Facebook.

19 JULI

Rode Kruis District Groningen op Instagram

De winnende sprong over het water had een afstand van maar liefst ruim 20 meter! Na bijna een jaar stilzitten, konden onze evenementenhulpverleners eindelijk weer aan de slag. Twee van hen stonden afgelopen woensdag paraat bij het Fierljeppen in Grijpskerk, de plaats waar de enige fierljepvereniging van de provincie Groningen actief is.  


Bekijk het originele bericht op Instagram.

20 JULI

Rode Kruis district Kennemerland op Instagram

De pelgrimstocht Het Stille Licht zamelt geld in voor de getroffenen van de wateroverlast in Limburg. Mede-initiatiefnemer van de tocht John Eijssen kon na het zien van de afschuwelijke beelden op het journaal niet stilzitten en is meteen aan de slag gegaan.


Bekijk het originele bericht op Instagram.

26 JUNI

Facebook Krus Kòrá Kòrsou

Red Cross Curaçao sharing awareness and Hurricane Prevention.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

18 AUGUSTUS

Facebook Rode Kruis Gelderland

Vandaag verleent het Rode Kruis, dus ook onze afdeling, assistentie tijdens de introductiedagen van de Wageningen University & Research (WUR). Wij wensen alle studenten een fijne studietijd, zonder ongelukjes.


Bekijk het originele bericht op Facebook.

Volg jij ons al?

 

Ben jij lid van een district en afdeling bij jou in de buurt, zoek hen dan op op social media. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt. Naast social mediakanalen voor het district en de afdelingen, heeft het Rode Kruis ook een landelijk kanaal. Deze kun je volgen via de volgende links:

Instagram: @rodekruis  | Facebook: Rode Kruis  | Twitter: @rodekruis | LinkedIn: Rode Kruis Nederland | YouTube: Rode Kruis | Website: rodekruis.nl