Mis dit niet!

Leestijd 5 minuten

De komende maanden staan er weer veel mooie evenementen op de agenda. Wil je niets missen? Meld je dan snel aan. 

 

1

3 april: campagne voedselhulp Nederland

Een warme maaltijd mag voor niemand een probleem zijn. Toch is bij steeds meer mensen in Nederland de koelkast leeg. Wist je dat het Rode Kruis boodschappenkaarten uitdeelt aan mensen die tussen wal en schip vallen? Op maandag 3 april start een nieuwe campagne waarin we aandacht vragen voor de toegenomen voedselnood in Nederland. We roepen onder andere online, op de radio en in dagbladadvertenties op om onze voedselhulp te steunen met een donatie.

2

Nijmeegse Vierdaagse komt eraan: schrijf je in

De grootste en gezelligste inzet komt er weer aan: van 18 t/m 21 juli staat het Rode Kruis met 600 vrijwilligers klaar voor de wandelaars en bezoekers van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit is het evenement waar je kunt voelen hoe groot en divers het Rode Kruis is. Je kunt helpen in verschillende rollen. Er is ook ruimte voor vrijwilligers die normaal geen evenementenhulp doen. Voor elke kwaliteit is een plek. Meld je snel aan via Tools.

3

Sluit je aan bij het Rode Kruis-jongerennetwerk

Hé jij, jonge vrijwilliger van het Rode Kruis! Wist je dat er naast de rol van hulpverlener nog andere mogelijkheden zijn voor jongeren tussen 18 en 30 jaar? Als student kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij één van de twaalf Studentendesks. Ook kun je in tien districten waardevolle bestuurservaring opdoen als trainee jongerenbestuurder. Als je alle Rode Kruis-jongeren wilt vertegenwoordigen en het netwerk wilt versterken, dan is de Nationale Jongerencommissie zeker iets voor jou. Zit je nu helemaal op je plek, maar zie je nog meer kansen voor jonge hulpverleners of jonge hulpvragers? Of wil je op de hoogte worden gehouden van jongerenevenementen? Laat het vooral weten aan de Nationale Jongerencommissie. Volg ons ook op Instagram of mail.

4

#demooiste: NN Rotterdam Marathon

Op zondag 16 april wordt volgens velen #demooiste marathon van Nederland georganiseerd: de NN Rotterdam Marathon. Wil jij deze dag als (ervaren) Rode Kruis-hulpverlener niet missen? Meld je dan snel aan via Tools. We hebben nog maar een paar plekjes vrij!

5

De Reanimatiedag op de radio 

Op 3 juni wordt dit evenement alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Het event wordt begeleid door radio-dj Rob van Someren. Zijn show Somertijd staat op deze dag in het teken van het belangrijke onderwerp reanimatie. Er komen bekende gasten langs om hun verhaal te vertellen en dankzij het Rode Kruis kunnen honderden deelnemers een gratis reanimatiecursus volgen. Het belooft weer een mooie dag te worden. Binnenkort volgt meer informatie. 

 

6

13.000 volledige werkpakken

Onze kledingleverancier BrightWorkWear heeft 13.000 volledige werkpakken uitgeleverd aan het Rode Kruis in zes jaar tijd. Dus een mooi aantal!

7

Zwarte Cross komt eraan

Ha Rode Kruis-vrijwilliger, heb jij zin in een leuk evenement waar je zeker je handen uit de mouwen kunt steken? Meld je dan aan voor de Zwarte Cross. We zijn nog op zoek naar evenementen eerstehulpverleners, logistieke toppers en ondersteuning bij Support. Ook bij de Medische Dienst zoeken we nog extra handen. Wil jij komen helpen in de Achterhoek? Meld je dan snel aan via Tools.