Heb jij het Rode Kruis gezien? 

Leestijd 5 minuten

Het Rode Kruis is er altijd en overal. Ook op sociale media. Bekijk hier de meest bijzondere posts en berichten van de afgelopen periode.

11 JANUARI

Rode Kruis

Shelly Sterk gaat in gesprek met Sharon Doorson over haar EHBO-ervaringen met dochtertje Maliya en de bezorgdheid die ze voelt als ouder. Ze bespreken herkenbare momenten, nuttige tips en testen hun kennis in een korte quiz over kinder-EHBO. Je hoopt natuurlijk dat jouw kind nooit iets ergs overkomt, maar hoe moet je handelen als er toch iets gebeurt? Je leert het bij een cursus ‘EHBO aan baby’s en kinderen’ van het Rode Kruis. Ga naar onze website voor meer informatie en kijk welke cursus bij jou past! Bekijk ook de andere video's over kinder-EHBO met Bas Muijs.


Bekijk het originele bericht op Youtube.

1 FEBRUARI

districtzeeland_rodekruis

1 februari 1953, een dag die veel Zeeuwen niet vergeten. Vandaag waren onze vrijwilligers van hulpverleningsgebied Schouwen-Duiveland bij het watersnoodmonument in Ouwerkerk bij het @watersnoodmuseum. Ook binnen het hulpverleningsgebied Tholen-Reimerswaal waren onze vrijwilligers op 3 plekken aanwezig geweest. De meeste herdenkingen vonden overdag plaats en op Kruiningen was het 's avonds. De meeste vrijwilligers waren ter plekke voor de eventuele hulpverlening, ook hebben er een paar een krans gelegd.


Bekijk het volledige bericht op Instagram.

7 FEBRUARI

Noodhulpteam Twente

Vrijwilligersmedailles Openbare Orde & Veiligheid uitgereikt

Tijdens de bijeenkomst van Noodhulpteam Twente werd aan René Getkate en Jeroen van Hardeveld de vrijwilligersmedaille Openbare Orde & Veiligheid uitgereikt, vanwege hun 10- en 15-jarig jubileum.

Een bijzonder moment! Gefeliciteerd heren!


Bekijk hier het originele bericht.

17 FEBRUARI

Rode Kruis District Midden- en West-Brabant


Bijna 800 Rode Kruis-vrijwilligers klaar voor carnaval
Na twee jaar een aangepast carnavalsprogramma is het dit jaar weer als vanouds, ook voor het Rode Kruis. De hulporganisatie zet de komende dagen bijna 800 hulpverleners in tijdens carnaval in Nederland, meer dan ooit. De toename van het aantal vrijwilligers komt vooral door het grote aantal evenementen in de provincies Limburg en Brabant. Bij zo'n 80 activiteiten wordt het Rode Kruis ingezet.


Bekijk het originele bericht hier.

23 FEBRUARI

Rode Kruis

Een jaar geleden begon het gewapend conflict in Oekraïne. Wij blijven helpen, zolang als nodig is...❤
Lees hier meer over onze hulp.


Dit is het bericht dat op Facebook verscheen.

4 MAART

Rode Kruis Zeeland

Deze week heeft de eerste Junioren groep van 12 tot 16 jaar hun reanimatie certificaat behaald. Deze juniorengroep heeft les in het hulpverleningsgebied Schouwen-Duiveland. Er worden verschillende lessen gegeven om alles over EHBO te weten te komen. En dus ook het gebruik van een AED en over reanimatie.

Ook worden er oefenavonden met verschillende scenario’s op leuke locaties georganiseerd. De eerste stap is al gemaakt! Ze hebben de afgelopen lessen reanimatie en de AED behandeld en daarom hebben ze daar dus een certificaat voor verdient.

Wil jij ook vrijwilliger worden bij het Rode Kruis?

Vanaf 12 jaar mag je je diploma halen, hetzelfde als volwassenen.

Onder de 12 jaar is er de mogelijkheid om School EHBO te volgen. Via ons contactformulier kan je ons een berichtje sturen.

 

Meer informatie over school EHBO kan je hier vinden.

#gefeliciteerd #rodekruis #junioren #ehbo #toppers


Bekijk het originele bericht op Facebook.

8 MAART

Rode Kruis Haaglanden

Op 14 en 15 april start de tweedaagse cursus EHBO aan baby's en kinderen (klassikaal). Wat als dit jouw kind is? Na 2x 4 uur #EHBO-les weet jij wat je moet doen! Schrijf je hier nu in.

Start 14 april Zilverstraat 2 Den Haag of 15 april Vulcanusweg 263 Delft, €155 p.p.

Ben je aanvullend verzekerd, dan kun je (een gedeelte van) de kosten van de cursus terugkrijgen. Vraag naar de voorwaarden bij jouw ziektekostenverzekering.

#ehbocursus #denhaag #delft#kinderEHBO


Bekijk de video op Facebook.

8 MAART

Rode Kruis District Rotterdam-Rijnmond

 

Vandaag is het Internationale Vrouwendag
Het is een dag waarop we de successen van vrouwen vieren en ons richten op de toekomst om gelijkheid voor alle vrouwen te bereiken. Door de cursus Heldin vergroten we de vaardigheden en het zelfvertrouwen van vrouwen en hun kansen op succes in alle aspecten van het leven.

Ook trainster worden bij Heldin? Neem contact met ons op!

#internationalevrouwendag #rodekruis #rotterdam #rijnmond #gelijkheid


Bekijk het originele bericht op Facebook.

8 MAART

Rode Kruis District Fryslân

Voedselhulp in Nederland
Ook in Nederland is een maaltijd niet vanzelfsprekend.


Bekijk het originele bericht op Linkedin.

9 MAART

Eventsummit

De collega’s van het Rode Kruis evenementenbureau brachten een bezoek aan het jaarlijkse Eventsummit! Hier hebben ze veel inspiratie opgedaan op dé beurs voor eventprofessionals.
#eventsummit #rodekruis

12 MAART

Rode Kruis Drenthe

Gisteren waren onze Rode Kruisers aanwezig bij de RUN Forest RUN in Gasteren. Het winterse weer mocht de pret zeker niet drukken!
Heb jij onze toppers ook gespot?

Foto: Jaap Menses

#RodeKruis #RunForestRun #EHBO #BikeTeam #Drenthe


Bekijk het originele bericht op Facebook.

 

12 MAART

Rode Kruisers rennen tegen kanker

Op zondag 12 maart hebben 14 Rode Kruisers meegedaan met NN CPC Loop in Den Haag. Om stipt 11:00 uur startten een aantal Rode Kruisers met de 5km loop, om 12:00 begon een groep aan de 10km en om 14:30 mochten de overige medewerkers beginnen aan de 21 km loop. Samen renden deze Rode Kruisers tegen kanker en voor het leven.

In de agenda

Rode Kruis IJsselland

Rijtour IJsselland

Rode Kruis IJsselland organiseert op woensdag 7 juni 2023 de derde editie van de ‘Rode Kruis Rijtour IJsselland’. Het wordt een unieke toertocht met de auto door o.a. een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Veluwe. De route is ongeveer 200 km lang.


Bekijk het volledige bericht op de website van het Rode Kruis IJsselland.

Volg jij ons al?

Ben jij lid van een district en afdeling bij jou in de buurt, zoek hen dan op sociale media op! Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt. Naast sociale mediakanalen voor het district en de afdelingen, heeft het Rode Kruis ook een landelijk kanaal. Deze kun je volgen via de volgende links:

Instagram: @rodekruis  | Facebook: Rode Kruis  | TikTok: @rodekruis | Twitter: @rodekruis | LinkedIn: Rode Kruis Nederland | YouTube: Rode Kruis | Website: rodekruis.nl