Vrijwilligers zijn altijd dichtbij

Leestijd 5 minuten

Met vrijwilligers in 23 districten en op de Cariben is het Rode Kruis altijd dichtbij. Bekijk hier een aantal bijzondere sociale media posts van de afgelopen periode.

2 MAART

Carnaval in Brabant

De afgelopen dagen heeft Eindhoven een FIJN FISJE gevierd! Met maar liefst 53 vrijwilligers zorgt het Rode Kruis door middel van EHBO-ondersteuning voor een veilig carnaval.
Een mooie start voor het evenementenseizoen.


Bekijk het originele bericht op Instagram.

8 MAART

Basis EHBO-cursus migranten

Het komt zelden voor dat migranten vragen om een EHBO-cursus te mogen volgen. Het COA en het Rode Kruis hebben medewerking verleend aan dit verzoek. Twaalf migranten hebben de basis EHBO-cursus van het Rode Kruis gedaan, gedurende één dag en in het Engels. De mensen hadden het erg naar hun zin. Het meest bijzonder was dat er Rode Kruis-vrijwilligers uit andere landen tussen de cursisten zaten. Ons Mediateam heeft de cursisten deze dag gevolgd en  op de film gezet.


Bekijk het originele bericht op Youtube.

9 MAART

Hier om te helpen 

Terwijl Rode Kruis-vrijwilligers op station Amsterdam CS klaar stonden om vluchtelingen op te vangen, zorgden vrijwilligers in Amsterdam voor extra noodvoorzieningen. Dankzij gemotiveerde #R2H en #Rodekruis #vrijwilligers liep deze klus soepel. #hieromtehelpen #ukraine #amsterdam


Bekijk het originele bericht op Twitter.

9 MAART

Hulpverlening Oekraine 

Thousands of people have fled to Moldova from Ukraine. In Anenii Noi, Moldova Red Cross teams are welcoming exhausted refugees with food and hot drinks ☕ Red Cross volunteers are working tirelessly inside and outside Ukraine as needs grow.


Bekijk het originele bericht op Instagram.

10 MAART

Kinderen vinden onze EHBO-les echt super

Vrijwilliger Emanuel geeft in zijn vrije tijd als gastdocent de les 'EHBO-skills voor jou' op basisscholen. “De leerlingen vinden vooral de stabiele zijligging leuk om te oefenen. Deze oefening vind ik ook het belangrijkste. Het slachtoffer ligt dan namelijk stabiel en je kan diegene goed in de gaten houden tot de ambulance er is.” 🚑 Zelf vindt Emanuel de interactie met de klas erg leuk. “Ze vertellen vol trots hun eigen verhalen, willen graag iets leren en ze zijn ook echt benieuwd naar jou als persoon.” 🙏 Emanuel geeft, door zijn ervaring op de spoedeisende hulp, graag zijn eigen draai aan het praktijkgedeelte van het lesprogramma. Zo vraagt hij aan de kinderen wat goed ging of juist beter kon. “Ik laat ze elkaar corrigeren en geef ze handige ezelsbruggetjes mee.” ❤️💪


Bekijk het originele bericht op Instagram.

11 MAART

Een veilige plek om te kunnen rusten

In Breda zijn ze druk bezig geweest om de opvanglocatie voor de mensen uit Oekraïne en omgeving klaar te maken. Zodat ze op een veilige plek hulp kunnen krijgen en kunnen uitrusten. Eén van onze grondbeginselen is neutraliteit. Bij conflicten kiezen we geen partij. We kiezen altijd voor de slachtoffers, tot welke zijde zij ook behoren.


Bekijk de video op Instagram.

16 MAART

Congrats volunteers!

Our Biba Bida volunteers completed their Psychological First Aid course last Saturday. The team wants to thank instructors Tracey, Miriam and Jeritza for such an amazing training the last two weekends. Great job, team!


Bekijk de video op Facebook.

Volg jij ons al?

 

Ben jij lid van een district en afdeling bij jou in de buurt, zoek hen dan op sociale media op! Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt. Naast sociale mediakanalen voor het district en de afdelingen, heeft het Rode Kruis ook een landelijk kanaal. Deze kun je volgen via de volgende links:

Instagram: @rodekruis  | Facebook: Rode Kruis  | Twitter: @rodekruis | LinkedIn: Rode Kruis Nederland | YouTube: Rode Kruis | Website: rodekruis.nl