Het zijn ongewone tijden, waarin van ons als Rode Kruisers een en ander wordt verwacht.

Leestijd 5 minuten

Nieuw!
 

Beste Rode Kruisers, 

Dit is mijn eerste voorwoord in de vernieuwde HENRY+. Wat mij betreft ziet het er prachtig uit. Onze collega’s van communicatie hebben hard gewerkt om ons vrijwilligersmagazine in een nieuw jasje te steken en nieuwe rubrieken te bedenken.  

Een online magazine waarmee we elkaar inspireren, jullie werk in beeld brengen en daarmee een mooi podium geven. Want hoe leuk is het om van elkaar te weten wat we doen, verrast te worden door wat er nog meer speelt binnen de organisatie en andere Rode Kruisers aan het werk te zien? Uiteindelijk hebben we met elkaar één doel en dat is dáár zijn waar onze hulp het hardste nodig is.

En die hulp is en blijft nodig. Met de coronacrisis en ook nog nieuwe koers die het afgelopen jaar is ingezet, is er ontzettend veel werk verzet. Inmiddels alweer ruim een jaar geleden vroeg de situatie ons om nieuwe hulpprogramma’s op te zetten op basis van de zeven basislevensbehoeften die we als mens allemaal hebben. Door er met elkaar de schouders onder te zetten, is dat gelukt en ontwikkelen we door met wat we tijdens de coronacrisis hebben geleerd. Om te ervaren hoe de hulpverlening in zijn werk gaat en Rode Kruisers persoonlijk te spreken, breng ik zelf heel regelmatig een bezoek aan één van de (nieuwe) Rode Kruis-inzetten. En als het kan, dan draai ik graag mee. Zo heb ik voedselpakketten ingepakt in Emmen en Amsterdam en in Den Haag bracht ik verse soep rond, zoals je ook kunt zien in onderstaande video.

Het Rode Kruis staat stevig op de kaart in Nederland. Die zichtbaarheid willen we blijven behouden. En daar hebben we jou bij nodig. De juiste hulp bieden, doen we door de ogen en oren van onze samenleving te zijn. Je eigen omgeving te kennen en weten wat en waar de noden zijn. Door pro-actief aan de slag te gaan, willen we er zijn voor iedereen in nood. Dat doen we met elkaar en ieder op zijn eigen manier. Van die ene vrijwilliger die al meer dan 30 jaar meedraait, tot de Rode Kruiser die nog maar pas aan boord is. De bevlogenheid en toewijding die ik zie, maken me meer dan trots op onze mooie organisatie. 

Ik wens je veel leesplezier!

Hartelijke groet, 

Marieke van Schaik
Algemeen directeur