Met 202 afdelingen zijn vrijwilligers dichtbij en om de hoek!

Leestijd 5 minuten

Met 202 lokale afdelingen zijn vrijwilligers dichtbij en om de hoek. Bekijk hier een aantal bijzondere sociale media posts in de afgelopen periode.

 

14 FEBRUARI

Instagram Rode Kruis Alphen

Inzet EHV-ers Nieuwkoopse Plassen.

#rodekruis #ehbo #schaatsen

 

8 MAART

Instagram District Rode Kruis Hollands Midden

In deze tijd zetten vrijwilligers zich in voor een deur-aan-deur actie 🚪 Hierbij gaan zij bij ouderen langs de deuren om te vragen hoe het met hen gaat 🦸🏼🗣️ Mochten zij ergens hulp bij nodig hebben, dan bieden zij hulp waar mogelijk 🆘 Mooi gebaar in deze lastige tijd!

#deuraandeur #mooigebaar #ouderen #rodekruis #hollandsmidden #rodekruishollandsmidden

28 FEBRUARI

Instagram Rode Kruis Dordrecht

Ook vandaag wordt de huisartsenpost in Klaaswaal gewoon weer ondersteund door Dylan en Hassan van respectievelijk de afdeling Hoeksche Waard en Dordrecht.

#AlleenSamen #RodeKruis

 

27 FEBUARI

Instagram Rode Kruis Arnhem

Vandaag zijn de nieuwe compleet ingerichte bikes afgeleverd. Deze hebben we met het Stimuleringsfonds van de Rabobank Noord-Limburg kunnen aanschaffen. Hiermee kunnen we nog sneller en mobieler hulp verlenen op de diverse evenementen.

#biketeam #rodekruis #rabobank #Venlo #evenementenhulp

 

14 FEBRUARI

Instagram District Rode Kruis Kennemerland

Wij zijn elke dag trots op onze vrijwilligers, maar vandaag op #complimentendag zetten wij jullie graag extra in het zonnetje! Complimenten voor wat jullie in deze bijzondere tijd voor de medemens betekenen!

#compliment #inhetzonnetje #bedanktvrijwilligers #vrijwilligerswerk #rodekruisvrijwilligers #rodekruis

4 MAART

Instagram Minister de Jonge

👆🏼 Kijk hier het gesprek terug met Ester van het @rodekruis. Over haar werk als vrijwilliger en over hoe je met een klein gebaar een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Dank Ester, voor het mooie gesprek en het werk dat jij en al die andere vrijwilligers van het @rodekruis doen!

 

30 JANUARI

Facebook Rode Kruis Ede

Bij het Rode Kruis hebben we ook zorg om onze meer kwetsbare en/of oudere medeburgers. Sinds de periodieke bijeenkomsten niet meer kunnen, verrassen we hen met bijvoorbeeld een mooie kaart. Nu proberen we het gevoel van lente thuis te brengen, met medewerking van bloemisterij "de Veender".

 

10 MAART

Instagram Nienfotografie

www.nienafscheidsfotografie.nl

#fotografie #afscheidsfotografie #afscheidsfotograaf #rouwfotograaf #rouwfotografie #uitvaartfotografie #herinneringen #troost #liefdevol #afscheid #verlies #verdriet #rouw #uitvaart #begrafenis #crematie #photography #funeralphotography #funeral #burial #ceremonie #lastgoodbey #mourning #grief #blessing #farewell #parting #memories #rodekruis #rodekruisvrijwilliger

2 FEBRUARI

Instagram Rode Kruis Groningen

43 (!) jaar was ze vrijwilliger bij het Rode Kruis: Minke Hoekstra. Nu ze stopt, blikt ze terug op mooie, bijzondere jaren. Van haar belevenissen op hospitaalschip ‘Henry Dunant’ tot een staande ovatie tijdens de Vierdaagse: je leest Minke’s verhaal nu op onze site (link in bio) Bedankt voor je inzet Minke!

#rodekruis #rodekruisnederland #rodekruisgroningen #rodekruisersinthespotlights

10 MAART

Twitter Rode Kruis Utrecht

“Kom maar door met die prik”, aldus een 93-jarige mevrouw. Onze vrijwilligers Frans en @HeleenvanRoyen brachten haar naar de @jaarbeurs voor de tweede coronavaccinatie.

📸: Jason Rafaël

20 JANUARI

Instagram Rode Kruis Den Haag e.o.

NOODHULPTEAM HAAGLANDEN IN ACTIE – Met spoed naar een brand in Oegstgeest om de noodhulpdiensten te ondersteunen: onze Rode Kruis Noodhulpteamleden schoten de geëvacueerde bewoners maar al te graag te hulp. Lees hier meer.

#rodekruis #haaglanden #NHT #noodhulpteam #toppers #alsjekanhelpdan #vrijwilligers #hulpdiensten #brand #evacuatie #rodekruisdenhaag

 

11 MAART

Facebook Rode Kruis Den Haag Rijswijk Wassenaar

SAMENWERKING MET HUISARTSEN – Vanaf deze week ondersteunen Rode Kruis-vrijwilligers de mobiele prikteams van Hadoks (de overkoepelende huisartsorganisatie uit de regio Haaglanden). De mobiele prikteams en Rode Kruisers hebben als doel 1700 kwetsbare mensen in de regio te vaccineren tegen corona.

11 MAART

Facebook Rode Kruis Alphen aan den Rijn eo

Groeten van dhr. Potuijt. Oud commandant en 60 jaar #rodekruis

#vrijwilliger geweest!

 

18 FEBRUARI

Instagram Rode Kruis Flevoland

Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers en het @legerdesheils in Almere konden veel dak- en thuislozen afgelopen weekend opgevangen worden in de opvanglocaties in Almere, waardoor zij niet in de vrieskou buiten hoefden te slapen. Ze kregen een kopje soep of koffie en werden naar de opvanglocaties gebracht. Niemand hoort in de kou te slapen. Dank je wel, lieve vrijwilligers! ♥️

#flevoland #rodekruis #soep #koffie #kou #wintersweer #opvang #almere #noodhulp