10 dingen die je niet mag missen

 

Leestijd 5 minuten

Het Rode Kruis is een organisatie die constant in beweging is en we kunnen ons voorstellen dat je niet van alles op de hoogte kunt zijn. Lees hier 10 dingen die je volgens ons niet mag missen.

Doe mee met de #skipdecoronadip-themamaand

De lockdown gaat voorlopig door en veel jongeren voelen zich nog altijd somber. Daarom is het Rode Kruis op 5 april de #skipdecoronadip-themamaand gestart. Onze psychologen Esmée Pluijmers en Madelon Bronner geven tips, informatie en opdrachten om beter in je vel te zitten. Klik hier om direct mee te doen.

Help jouw afdeling tijdens de collecteweek

Van 13 t/m 19 juni 2021 is de Rode Kruis-collecteweek. In deze week wordt er geld ingezameld voor en door lokale Rode Kruis-afdelingen. De collecteopbrengst gaat dan ook 100% naar de lokale afdelingen. Collecteer jij mee voor jouw afdeling?

Landelijke inzet quarantainecoaches

Vanaf eind maart kun je in heel Nederland hulp krijgen van een quarantainecoach. Deze coach geeft je advies en een luisterend oor als je in quarantaine moet. Een test met quarantainecoaches in Drenthe en Kennemerland bleek succesvol. Daarom zetten we de coaches nu in het hele land in. Ook steun nodig tijdens je quarantaine? Lees hier hoe het werkt.

 

Het Rode Kruis Youtube-kanaal

Heb jij je al geabonneerd op het YouTube kanaal van het Rode Kruis? Elke week delen we nieuwe video’s over allerlei onderwerpen, zoals EHBO en onze inzetten in Nederland of ons werk wereldwijd. Kortom een kanaal vol mooie en informatieve verhalen die jij als Rode Kruiser zeker niet mag missen!

 

Samen kwetsbare groepen bereiken

Onlangs bekrachtigden Umar Mirza, oprichter van de School of Shapers (SoS) in Den Haag en onze directeur Marieke van Schaik een samenwerking die we de komende tijd verder gaan invullen. De organisatie verbindt betrokken en energieke mensen uit alle delen van de stad met elkaar, om zo de veerkracht van buurten, mensen en Den Haag zelf te versterken. Samen met de School of Shapers willen we kwetsbare groepen nog beter in beeld krijgen.

Nationale Rode Kruis Bloesemmaand in april

Trek je wandelschoenen aan! Want tijdens de Nationale Rode Kruis Bloesemmaand in april gaan we met zoveel mogelijk andere wandelaars en hardlopers in Nederland de strijd aan tegen eenzaamheid. Samen met de Rode Kruis Bloesemmaand daagt het team Stichtingen en Vermogensfondsen jou uit om mee te wandelen voor mensen die in deze extra moeilijke tijd psychosociale ondersteuning nodig hebben. Hoe kan jij meedoen?

 

De Reanimatiedag 2021 gaat door

Vanwege corona kon de Reanimatiedag in 2020 helaas niet door gaan. Dit jaar organiseert Radio 10 in samenwerking met het Rode Kruis op zaterdag 5 juni gelukkig wel weer het terugkerende evenement waarin we aandacht vragen voor het belang van Reanimatie. Coronaproof natuurlijk, dus in een nieuw jasje. Save the date!

Tien jaar noodhulp in Syrië

Ze slapen tussen dezelfde gebombardeerde huizen als hun buren, hebben dezelfde zorgen over hun kinderen en leven met dezelfde twijfels of er voor die maand genoeg te eten is. Hulpverleners lijden net als alle andere inwoners van Syrië al tien jaar onder geweld en armoede. Juriaan Lahr, hoofd Internationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis, vertelt hoe belangrijk hun rol is in het land: “Hulpverleners bieden hoop op een uitweg.” Lees hier het hele verhaal.

🎶 Acda & De Munnik 𝘅 Rode Kruis 🎤

Speciaal voor onze voedselcampagne ‘Maaltijd voor een ander’ kwamen Thomas Acda en Paul de Munnik bij elkaar om een nummer op te nemen. Steeds meer mensen in Nederland vragen om hulp omdat ze hun boodschappen niet meer kunnen betalen. We kunnen al deze mensen niet aan hun lot overlaten en daarom helpt het Rode Kruis. Acda en de Munnik herschreven hun nummer ‘Woorden van een ander’ om aandacht te vragen voor deze problematiek. We zijn Acda en de Munnik erg dankbaar! Bekijk hier het hele nummer.

 

Donatie van de Vriendenloterij en Nationale Postcode Loterij

Als de coronacrisis ons iets laat zien, dan zijn het de eerder vaak verborgen kwetsbare groepen die hulp nodig hebben. De Vriendenloterij en de Nationale Postcode Loterij steunen daarom juist nu initiatieven om het verschil te maken voor de meest kwetsbare in Nederland. Bedankt aan alle deelnemers!