Mis dit niet!

Leestijd 5 minuten

Verschillende evenementen, een nieuwe commissie en maak kennis met de Rode Kruis kledingwinkel. Lees in deze rubriek alles wat je dit najaar niet mag missen! 

1

Diversity Month

Als Rode Kruiser ontmoet je veel verschillende mensen. Mensen van uiteenlopende leeftijden, met of zonder een lichamelijke of mentale beperking en personen met een andere genderidentiteit, culturele afkomst, seksuele geaardheid en geloofsovertuiging dan jij. Om onze verschillen te zien, te herkennen en te vieren, is het de hele maand oktober Diversity Month bij het Rode Kruis. Tijdens deze maand zijn er interessante activiteiten voor alle vrijwilligers en beroepskrachten in de verschillende regio's. Check het intranet voor de complete agenda.

2

Nieuw: de Rode Kruis EHBO-verbanddoos voor kinderen

Heb jij alles in huis om jouw (klein)kind te verzorgen bij kleine ongelukken? Met deze EHBO-set behandel je onder meer schrammen, schaafwonden, insectenbeten en splinters. De dieren op de box en de pleisters en patches met safariprint helpen bij het verzachten van de pijn. Deze 76-delige verbanddoos is goed af te sluiten en biedt ruimte om je eigen hulpmiddelen, zoals medicijnen, toe te voegen. Je kunt hem nu bestellen in de webshop.

3

Integriteit on tour en uitkomsten enquête Integriteit

Stel je voor: een collega-vrijwilliger vertoont in jouw bijzijn agressief gedrag, of iemand deelt een verhaal over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag van een collega in jouw team. Wat doe je? Hoe kan je helpen? Leer meer tijdens de regiobijeenkomsten over integriteit in november. Met inspirerende sprekers, een interactieve game en de resultaten van de integriteitsenquête van jouw regio. Houd je lokale nieuwsbrief in de gaten voor de datum en tijd. Samen bouwen we aan een veilige organisatie. Doe mee!

4

De Nationale Jongerendag 2023 – ben jij er bij?

Zet zaterdag 18 november alvast in je agenda, want dan is de Nationale Jongerendag. Een uniek event speciaal voor alle jonge Rode Kruis-vrijwilligers tot en met 30 jaar. Een dag waarop je goed in het zonnetje wordt gezet. Het moment voor jonge vrijwilligers om elkaar te ontmoeten, te inspireren, van elkaar te leren en om samen een feestje te vieren. Inmiddels is de locatie ook bekend. We gaan naar logistiek centrum in Duiven. Kom jij ook? Registreer nu en claim jouw gratis ticket.

5

Onze kledingwinkel Breda 

Breda neemt een unieke plek in binnen het district Midden- en West-Brabant. Daar is namelijk de Red Cross Shop gevestigd; de enige kledingwinkel van het Rode Kruis in Nederland. In deze winkel wordt kleding ingezameld en vervolgens verkocht. Alle stukken worden zorgvuldig gesorteerd, gewassen en gestreken door een team van enthousiaste vrijwilligers. De opbrengsten komen ten goede aan het district. Dat de winkel aan een behoefte voldoet merken we steeds duidelijker. Mensen willen bijdragen aan een beter milieu en kopen liever tweedehands dan nieuw. Een mooie win-win situatie dus.

 

6

Nieuw: Nationale Jongerencommissie 

Er is een nieuwe Nationale Jongerencommissie gestart. Vanaf augustus is Senna Koelewijn de voorzitter, Anne Schmitz commissielid Internationale Hulp & Relaties, Silke Dekker lid Leren & Ontwikkelen, Myrthe de Vree lid Nationale Hulp en Maartje Scholten lid Communicatie & Events.

Ze vertegenwoordigen de Rode Kruis jongeren tussen de 18 en 30 jaar, versterken het jongerennetwerk en gaan aan de slag met jongeren gerelateerde vraagstukken. Hoe zorgen we dat de stem van jongeren gehoord wordt? Eén van de vragen waar ze het komende jaar aan werken.

Meer weten of kom je graag met ons in contact? Het vijftal is bereikbaar op jongerencommissie@rodekruis.nl.

Foto: Van links naar rechts: Silke, Anne, Senna, Myrthe, Maartje

7

Nieuwe trainingsruimte zorgondersteuners Ede

District Gelderland zet een nieuwe stap in de opleiding van de vrijwillige zorgondersteuners. In een ingerichte trainingsruimte in Ede kunnen de vrijwilligers praktijkervaring opdoen met verschillende zorgtaken, zoals wassen, aankleden en verplaatsen van zorgvragers. Het doel is om de vrijwilligers voor te bereiden op het ondersteunen van zorginstellingen tijdens noodsituaties zoals een hittegolf of virusuitbraak. De eerste trainingsdag in de nieuwe praktijkruimte vindt plaats op 21 oktober.

Jij in de volgende Henry+?

In de volgende Henry+ introduceren we een nieuwe rubriek: Het Rode hart. In deze serie duiken we in het leven van Rode Kruis vrijwilligers. Wie ben jij als vrijwilliger? Wat doe je naast je vrijwilligerswerk? Waarom heb jij het Rode hart? Maar nog belangrijker: wat zijn jouw drijfveren? Ken of ben jij de vrijwilliger die we hier echt voor moeten spreken? Als je niet terugdeinst voor een open en eerlijk gesprek stuur dan een mail met korte motivatie naar communicatie@redcross.nl En wie weet sta jij wel in de volgende Henry+.