Mis niets de komende periode 

Leestijd 5 minuten

Het Rode Kruis is continu in beweging, zowel voor als achter de schermen. Lees hier wat je volgens ons niet mag missen!

 

1

Wat een jaar!

We kijken terug op een bijzonder 2022. Iedereen mag trots zijn op wat we met elkaar bereikt hebben.

2

Rode Kruis Academie: leuk en duidelijk

Sandra de Boer is vrijwilliger in Rotterdam en houdt zich vooral bezig met vervoer en logistiek. Ze vertelt waarom je de Rode Kruis Academie niet mag missen. Sandra: "Het ziet er allemaal goed uit en het is duidelijk. In het aanbod zijn wel dingen veranderd; het is nu veel moderner. Ik heb gelijk alle e-learnings gedaan en dat was heel leuk. Nu moet ik alleen nog twee praktijkopdrachten uitvoeren. Alles was goed te vinden en makkelijk te begrijpen." 
Waarom alle vrijwilligers naar de Rode Kruis Academie moeten gaan? Sandra: "Het is vooral leuk en je leert er ook nog van. Als Rode Kruis-vrijwilliger zou ik gewoon alle e-learnings doen. Dus: gaan!"

3

Nieuwe verbandkoffers  

Het assortiment van de EHBO-shop wordt steeds breder. Naast onze eigen Rode Kruis-producten, zoals de EHBO-box en EHBO-koffer, bieden we nu ook vier verbandkoffers aan voor het bedrijfsleven. Dit doen we in samenwerking met de Koninklijke Utermöhlen, onder hun merk HeltiQ. Voor verschillende branches is er een BHV-koffer: voor de kinderopvang, de bouw, de sportwereld en voor bedrijven. In de compacte en slim ingerichte koffer zitten alle EHBO-producten die een bedrijfshulpverlener tot zijn beschikking  moet  hebben volgens de Nederlandse Arbowet. Neem een kijkje in onze shop voor meer informatie.

4

Dilemmaworkshop: omgaan met lastige keuzes

Dagelijks maken we lastige keuzes: kleine en grote beslissingen, privé en op het werk. Daarbij kom je dilemma's tegen waarbij je geen goede of foute beslissing kunt nemen. Belangrijk is wel dat je kunt uitleggen waarom je een bepaalde keuze maakt. In het afgelopen jaar organiseerden we meerdere workshops over integriteitsdilemma's. Hierop kwamen veel enthousiaste reacties. Je leert op een praktische, leuke en laagdrempelige manier wat integriteit betekent en hoe je tijdens je (vrijwilligers)werk kunt omgaan met dilemma's op dit gebied. We geven graag iedereen in de organisatie - vrijwilligers en beroepskrachten - de kans om deze workshop te volgen. Doe mee met je eigen team!

5

EHBO-koffer

In de webshop van het Rode Kruis vind je alles wat je nodig hebt om eerste hulp te verlenen. Zo ook de EHBO-koffer voor in en om het huis. Deze koffer is speciaal ontwikkeld door het Rode Kruis en bevat 121 items. Hiermee ben je altijd goed voorbereid. Zo vind je alle benodigde materialen voor het reinigen en behandelen van bloedingen en schaaf- en brandwonden. Bij het ontwerp van de koffer is goed nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid. De koffer is stevig en licht in gewicht waardoor je 'm gemakkelijk kunt verplaatsen in geval van nood. Daarnaast is de inhoud van de koffer goed beschermd en naar eigen voorkeur in te richten. Benieuwd naar de EHBO-koffer van het Rode Kruis? Neem een kijkje in de shop.