Leestijd 1 minuut

Video 7:49

De droom van Joke Hoekstra

Joke Hoekstra heeft als directeur Nationale hulp en Verenigingsmanagement de afgelopen 3 jaar heel hard gewerkt om de vereniging opnieuw vorm te geven. Dit deed zij vol overgave en toewijding in roerige tijden. Omdat ze per 1 december 2022 het Rode Kruis heeft verlaten, brengen we jou in deze HENRY+ een speciale laatste editie van ‘Het land in met Joke’.  

Joke is trots op wat ze in de afgelopen turbulente jaren bereikt heeft. “Ik heb met veel plezier en samen met alle collega’s en vrijwilligers het Rode Kruis opnieuw vorm mogen geven als directeur Nationale hulp en Verenigingsmanagement. De coronapandemie, de watersnoodramp in Limburg en de opvang van vluchtelingen heeft, naast onze andere werkzaamheden, laten zien dat het Rode Kruis in staat is om met vereende krachten en vrijwilligers met hart en ziel te helpen en bij te springen waar dat nodig is.”

In deze laatste editie van ‘Het land in met Joke’ neemt ze jou mee in haar toekomstvisie, die ook haar afscheidsdroom is, voor het Nederlandse Rode Kruis. “Ik droom van een Rode Kruis waar samenwerking het achtste grondbeginsel is. Waar we de belangen van locatie, district, regio en land weten te overstijgen vanuit die gezamenlijke missie. Waar we denken vanuit de vraag hoe we mensen in de meest kwetsbare posities het meeste kunnen helpen.”

Het Rode Kruis is dankbaar voor alles wat Joke heeft opgebouwd en wenst haar veel succes in haar verdere loopbaan.  

Hieronder een aantal highlights uit de afgelopen 8 edities van ‘Koken met Joke’ en ‘Het land in met Joke’. 

“Ik droom van een Rode Kruis waar samenwerking het achtste grondbeginsel is”