Ben jij erbij deze zomer?

Leestijd 5 minuten

Ben jij er klaar voor deze zomer? In de zomermaanden is het Rode Kruis weer volop in actie. Doe je mee?

1

Rode Kruis Twente in beeld

‘Vanuit het hart en met opgestroopte mouwen.’ In heel Nederland zijn er districten van het Rode Kruis actief, ook in Twente. Daar zijn zo’n 300 vrijwilligers actief. Het team streeft ernaar dat ‘Heel Twente Helpt’. District Twente heeft een video gemaakt waarin helder wordt waar zij voor staan, waarvoor partijen hen kunnen benaderen en waarom het zo mooi en bijzonder is om vrijwilliger te zijn van het Rode Kruis Twente. Meer weten? Bekijk dan de video

2

Nijmeegse 4Daagse zoekt hulp! Help jij mee?

Zin in een avontuur deze zomer waar je je echt onderdeel voelt van het grote Rode Kruis-team? Kom helpen bij de Nijmeegse 4Daagse van 18 t/m 21 juli! Na een cursus van een dag kan je aan de slag als  blarenprikker. Ook zijn er andere functies waarin je de voetreis van de 47.000 wandelaars verlicht. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel! Ook al ben je geen evenementenhulpverlener, je bent van harte welkom om de geweldige sfeer voor één of meerdere dagen mee te maken. Aanmelden of meer informatie? Mail naar vierdaagse@redcross.nl. Jouw inzet maakt het verschil. Samen brengen we de wandelaars over de finish!

3

Zoek mee naar vermiste personen met Ready2Help

Vrijwel dagelijks komt het voor: iemand raakt vermist. Denk bijvoorbeeld aan een demente man die  de deur van een zorgcentrum uitglipt of een kleuter die zelf op avontuur gaat. Bij dergelijke vermissingen kan de politie sinds kort de hulp inschakelen van Ready2Helpers. Zij helpen mee bij het zoeken in de buurt. In de regio’s Midden-Nederland en Noord-Holland zijn er de komende maanden regelmatig trainingen om Ready2Helpers beter te leren zoeken. Het doel is dat er in 2025 zoekteams van Ready2Help in heel Nederland zijn.

4

Deel uiterlijk 8 juli jouw mening

Ben jij vrijwilliger, Ready2Helper of beroepskracht? Jouw input helpt om het Rode Kruis nog veiliger te maken. Daarom willen we je vragen om de Enquête Integriteit in te vullen. Wat vind jij van het werkklimaat binnen het Rode Kruis? Als je een ongewenste situatie ervaart of ziet, durf je je dan uit te spreken? Voel je je veilig en vertrouwd genoeg binnen jouw team en binnen de organisatie? Laat het ons weten via de jaarlijkse vragenlijst over integriteit. Je vindt de enquête via de intranetpagina ‘Enquête Integriteit. Tot en met 8 juli kun je de vragenlijst invullen. Mede dankzij jouw inbreng kunnen we ons integriteitsbeleid verder verbeteren en daarmee nog beter zorgen voor een veilige werkomgeving voor iedereen bij het Rode Kruis.

5

Zet de Nationale Jongerendag in je agenda

Zet zaterdag 18 november alvast in je agenda, want dan is de Nationale Jongerendag! Een uniek event speciaal voor alle jonge Rode Kruis-vrijwilligers tot en met 30 jaar. Een dag waarop ze goed in het zonnetje worden gezet. Het moment voor jonge vrijwilligers om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren, van elkaar te leren en om samen een feestje te vieren. Registreer nu en claim jouw gratis ticket!

 

6

Goed voorbereid op hitte

De afgelopen maand waren er flink wat tropische dagen. Dan komt de hitte drinkschijf voor ouderen goed van pas. Het Rode Kruis ontwikkelde deze drinkschijf en deelde die op meerdere plekken in het land uit. Dit hulpmiddel werd enthousiast ontvangen. Ouderen vinden de schijf erg fijn, omdat het hen helpt om bij te houden of ze echt voldoende drinken. Ook partnerorganisaties zetten de tool in.  We zijn er trots op dat we als Rode Kruis hier een bijdrage aan kunnen leveren, vooral voor deze groep die extra kwetsbaar kan zijn bij hitte. Mocht je deze zomer in jouw district aan de slag willen met het uitdelen van de drinkschijf, download dan het bestand op intranet. Let er wel op dat niet alle drukkers dit soort werk (stansen, montage) kunnen doen. Mocht je er lokaal niet uitkomen, dan kun je de schijf laten maken door onze vaste drukker Quantes. Neem hiervoor contact op met Artemisia Araújo, projectmanager Goed voorbereid. Zij brengt je graag met Quantes in contact. Ook voor andere vragen staat Artemisia voor je klaar.