Heb jij het Rode Kruis gezien? 

Leestijd 5 minuten

Het Rode Kruis is er altijd en overal. Ook op sociale media. Bekijk hier de meest bijzondere posts en berichten van de afgelopen periode.

7 JUNI

rodekruisgooiutrecht

Binnen het Rode Kruis district Gooi & Utrecht organiseren we EHBO-cursussen op maat. Afgelopen maand vond er een cursus plaats in het Arabisch voor een groep vrouwen van Steunpunt GGZ. Trainer Phyllis gaf hen les. "Het was erg leuk om hen les te geven," vertelt ze. "Tolk Samar deed ook mee en ze vertaalde fantastisch van Arabisch naar Nederlands en vice versa. Zelf komt Samar uit Soedan." De cursisten deelden ook hun eigen verhaal. Zo vertelden een aantal vrouwen uit Syrië dat ze in hun thuisland medische handelingen mochten verrichten vanwege een gebrek aan ziekenhuizen en verpleegsters.
#EHBO #EHBOcursus #Utrecht #RodekKruis

 


Bekijk het originele bericht op Instagram.

6 JUNI

Rodekruis.bzo 

Afgelopen donderdag was er een grote oefening van het Noodhulpteam. Hoe treed je op als er een windhoos over het Ledûb Volleybal Festival is gegaan? Overal omgevallen stellages, bomen op de toegangsweg. Hoe help je de mensen die gewond, bekneld of bewusteloos zijn zo snel mogelijk?

De oefening was in samenwerking met EHBO vereniging Cranendonck en Brandweer Budel. Een ontzettend leerzame ervaring, om ervoor te zorgen dat er met echte nood vakkundig wordt opgetreden. 💪

#Noodhulpteam #rodekruisbzo #noodgeval #Noodhulp


Bekijk het volledige bericht op Instagram.

5 JUNI

@NA_Archief 

Het Nationaal Archief is gestart met een pilotproject waarbij bezoekers zelf kopieën in de studiezaal kunnen maken van Europese persoonsdossiers uit het oorlogsarchief van het Nederlandse Rode Kruis. Alleen bezoekers met toestemming kunnen kopieën maken. nationaalarchief.nl/onderzoeken/kopieen-uit-nrk-archief-europese-persoonsdossiers


Bekijk het originele bericht op Twitter.

5 JUNI

Rode Kruis Amsterdam-Amstelland 

Gisterenavond rond 20 uur rukten de hulpdiensten massaal uit voor een brand in Amsterdam-Oost. Op de bovenste verdieping van een appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg was een grote uitslaande brand ontstaan waarbij ook veel rook vrijkwam.

Niet veel later ontving het team Noodhulp van het Rode Kruis een melding. In overleg met de gemeente werd besloten dat ondersteuning van het Rode Kruis zeer gewenst was, gezien de omvang van de brand en de hoeveelheid betrokkenen.

Pepijn de Reus, vrijwilliger in het team bevolkingszorg, was bij de inzet aanwezig. Lees zijn verhaal op onze site.

#vrijwilligers #bevolkingszorg #rodekruisamsterdamamstelland #amsterdam


Bekijk het originele bericht op Facebook.

2 JUNI

Rode Kruis

Wat was jouw droom als kind? Brandweer, dokter of misschien wel dolfijnentrainer. Voor duizenden kinderen die vastzitten in vluchtelingenkamp Al Hol zijn dromen over een hoopvolle toekomst niet vanzelfsprekend. Activiteiten zoals spelletjes en tekenen kunnen helpen bij kinderen om hun gevoelens te uiten. Dit is een vorm van psychosociale hulp die het Rode Kruis in het kamp verzorgt. 💔

#vluchtelingenkamp #dagvanhetkind #alhol #syrie #rodekruis


Bekijk het originele bericht op Instagram.

23 MEI

@Nvbatenburg 

Een landelijke samenwerking tussen de inwoners van Nederland, ‘t @Rodekruis en @Politie: dat is bijzonder. Ook andere Europese landen kijken met veel bewondering naar deze gemeenschappelijke zoekteams. Vanavond worden de eerste 50 RK Ready2Help vrijwilligers uit Utrecht getraind!

Meer informatie over school EHBO kan je hier vinden.

#gefeliciteerd #rodekruis #junioren #ehbo #toppers


Bekijk het originele bericht op Twitter.

7 JUNI

Rode Kruis Hellendoorn-Nijverdal 

En ook vandaag waren we weer aanwezig bij een mooie dienst. De Rode Kruis Rijtour IJsselland was een geslaagde dag. De zon scheen heerlijk, veel bijzondere auto’s, de deelnemers waren vrolijk, leuke route en de opbrengst voor het Rode Kruis was geweldig!


Bekijk het originele bericht op Facebook.

6 JUNI

Rode Kruis Gelderland 

Trotse snoetjes van de lopers en een voldaan gevoel bij het team van Rode Kruis Ede. De vier dagen wandelen zitten er weer op.

#RodeKruis #vrijwilligers #EHBO #hulpverlening #evenementenhulpverlening #Ede


Bekijk de video op Facebook.

Volg jij ons al?

Ben jij lid van een district en afdeling bij jou in de buurt, zoek hen dan op sociale media op! Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er in jouw buurt gebeurt. Naast sociale mediakanalen voor het district en de afdelingen, heeft het Rode Kruis ook een landelijk kanaal. Deze kun je volgen via de volgende links:

Instagram: @rodekruis  | Facebook: Rode Kruis  | TikTok: @rodekruis | Twitter: @rodekruis | LinkedIn: Rode Kruis Nederland | YouTube: Rode Kruis | Website: rodekruis.nl