Maart 2020

Juni 2020

December 2020

April 2021

juli 2021

oktober 2021

december 2021

april 2022

juli 2022

oktober 2022

december 2022

april 2023

Juli 2023

oktober 2023

december 2023

april 2024

juli 2024

Leestijd 5 minuten

Zomerevenementen in de districten

De sportzomer is van start gegaan! Ook in Nederland staan er komend seizoen veel evenementen op de planning. Het Rode Kruis staat klaar om te helpen. Wil jij weten waar we allemaal te vinden zijn? In deze rubriek vind je een overzicht van de (sport)evenementen per district.

Brabant-Zuidoost

In Brabant-Zuidoost zijn er het hele jaar sportevenementen waar we EHBO verlenen. Afgelopen april waren we aanwezig bij het wereldkampioenschap Longboard Skate. Ook kijken we terug op een prachtige Halve van Helmond. Ook dit jaar weer een groot succes. Daarnaast zijn we aanwezig bij het PietJanKnor hockeytoernooi in Valkenswaard en in Nuenen bij de Van Goghloop. We sluiten in oktober het seizoen af met de eindklapper: de Marathon van Eindhoven. Elk jaar kijken we uit naar de sportevenementen. 

Drenthe

Komende zomer bruist Drenthe van enthousiasme. Drenthe is betrokken bij een breed scala aan activiteiten, variërend van 7 wielerwedstrijden tot 4 paardenconcours. In Drenthe zijn we ook aanwezig bij 3 spannende tractorpullingwedstrijden én een traditionele ringsteekwedstrijd! Daarnaast verlenen we hulp bij diverse hardloop-, turn-, waterpolo- en wandelevenementen. Ons absolute hoogtepunt is de Bartje 200 midden juni. Dit is een wielertocht van 200 kilometer door het prachtige landschap van Drenthe. Met meer dan 170 vrijwilligers wordt deze zomer onvergetelijk!

Groningen

Het evenementenseizoen in Groningen bestaat uit een combinatie van feesten en sportevenementen. Hoewel bij sommigen de lichamelijke prestaties onder deze combinatie kunnen lijden, verschijnen onze vrijwilligers altijd topfit aan de startlijn. Het wordt een divers seizoen met een BMX-wedstrijd, vijf wandel- en hardloopevenementen, twee volleybaltoernooien, een turnwedstrijd, een voetbalwedstrijd, een sport- en spelweekend en een heuse triatlon. Traditiegetrouw sluiten we af met onze prachtige jaarlijkse nabrander: de 4 mijl van Groningen in oktober. Zo’n 250 evenementenhulpverleners zijn er klaar voor!

Gelderland-IJsselland

Genoeg sportiefs te beleven in Gelderland en IJsselland deze zomer! Met de Nijmeegse 4daagse in juli, maar ook het Europees kampioenschap beachvolleybal. Verder zijn we aanwezig bij triatlons, wielerrondes, paardensportwedstrijden, truck- en tractorpulling, zwemwedstrijden, voetbalwedstrijden en ga zo maar door. Terwijl atleten hun sport beoefenen, oefenen onze hulpverleners hun EHBO-skills. Een bijzonder sportevenement deze zomer is de Global Dance Open van 9-13 juli in Apeldoorn. 4000 dansers uit 35 landen doen mee aan de wedstrijden. 23 Rode Kruisers zijn aanwezig als Evenementenhulpverlener tijdens de Global Dance Open.

Amsterdam-Amstelland

In Amsterdam-Amstelland zijn we bij grote en kleine (sport)evenementen. We zijn er als mensen strijden op de Bosbaan bij roeiwedstrijden, crossen op ‘On Wheels’ in Amstelveen, dansen, wandelen en zwemmen tijdens Pride Amsterdam, paardrijden op het Museumplein Polo-evenement, wandelen door het historische centrum voor de Amsterdam City Walk en als persoonlijke records worden verbroken tijdens de TCS Amsterdam Marathon. We zijn ook bij culturele festiviteiten, zoals het Prinsengrachtconcert. De 125 evenementenhulpverleners staan voor al deze sporters klaar om er een mooie sportzomer van te maken! 

Brabant-Noord

Deze zomer wordt sportief voor district Brabant-Noord. Eind mei was de Vestingloop in Den Bosch. Ruim 40 vrijwilligers hielpen om alles in goede banen te leiden. Daarnaast zijn we deze zomer onder andere aanwezig bij: vier BMX-wedstrijden, een straatvoetbalfinale, de KNHB Silver Cup, school- en sportdagen. Ook zijn we er tijdens alle oefen- en thuiswedstrijden van FC Den Bosch en TOP Oss en de ruim dertig ijshockeywedstrijden van de Red Eagles. Ruim 150 vrijwilligers staan tijdens alle evenementen klaar met EHBO-posten, voor de veiligheid van deelnemers en toeschouwers.

Twente

Voetbal is de uitschieter wat betreft sportevenementen voor de Rode Kruis-hulpverlening in Twente deze zomer. We hebben toernooien in alle soorten en maten: in de wijk, voor internationaal jong talent, voor meiden, voor voetballers met een beperking en een mixed-toernooi voor senioren. Afgelopen mei waren we aanwezig bij de ONK motorcross in Hellendoorn. We sluiten het seizoen af met de Internationale Twentse Kennedymars Haaksbergen op 20 en 21 september. Deelnemers wandelen 80 of 42 km. Kortom, een mooie zomer vol sport!

Haaglanden

De vrijwilligers uit Haaglanden duiken deze zomer opnieuw vol enthousiasme in een afwisselend sportief programma. Voetbal is één van de favoriete sporten. Met maar liefst veertien wedstrijden én een voetbaltoernooi trappen we veel ballen weg! Daarnaast zijn we er met onze EHBO-post op vier wandelevenementen, drie hardloopwedstrijden, twee zwemevenementen, twee sportdagen, een triatlon, een judowedstrijd en twee keer op een avondvierdaagse. Eén van de hoogtepunten voor ons district is het EK beachvolley in Den Haag. Vlak na de Olympische Spelen zijn de volleyballers te bewonderen op het sportstrand in Scheveningen.

Hollands Midden

Deze zomer klopt het sportieve hart van de vrijwilligers van district Hollands Midden een stukje sneller. Tijdens vier hardloopwedstrijden, een avondvierdaagse, een turnjubileumshow, twee voetbalevenementen, een zeilweek, twee zwemwedstrijden, een waterpolotoernooi en een wereldkampioenschap roeien, zetten Rode Kruisers zich vol enthousiasme in om deelnemers en toeschouwers bij te staan op het gebied van veiligheid. Hoogtepunt is de Kippen- en Kuikenloop afgelopen juni in Katwijk. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding en KiKa. In totaal zijn ruim 150 vrijwilligers in touw om de sportieve evenementen in het district mogelijk te maken.

Gooi en Utrecht

Voor de vrijwilligers in Utrecht en het Gooi staan er verschillende sportevenementen op de planning: 70 tussen april en augustus. De Triatlon in Woerden en de Hilversum City Run zijn elk jaar grote inzetten waar veel vrijwilligers aanwezig zijn. Ook op de kleinere evenementen staan we klaar om te helpen: korfbal in Zeist, hockey in Bilthoven, atletiek in Soest, volleybal in Driebergen-Rijsenburg, roeien in Houten en wielrennen in Baarn. Op 19 mei waren we aanwezig bij de Utrecht Marathon. Een prachtig evenement. Het belooft een sportieve zomer te worden!

Rotterdam-Rijnmond

Van atletiek tot voetbal, er staat veel op de planning in Rotterdam-Rijnmond deze zomer. Met 6 hardloop- en wandelwedstrijden, waarvan de Roparun in het pinksterweekend de grootste is, meerdere hockeywedstrijden en onze standaard ondersteuning bij Sparta, wordt het een sportieve zomer. Het meest speciale sportevenement van de zomer wordt de opening van RIF010 in juni: een kunstmatige surfgolf midden in het centrum van Rotterdam. Om dit komende zomer allemaal mogelijk te maken staan weer honderden vrijwilligers klaar om alle hulpverlening in goede banen te leiden. 

Flevoland

District Flevoland is de vaste partner van Almere City FC. Daarnaast waren we in maart aanwezig bij de eredivisie bekerfinale basketbal. In september zijn we bij de op één na oudste triatlon: de Challenge Almere-Amsterdam. Ook in Zeewolde helpen we bij triatlon de Endurance. Elk jaar een leuke uitdaging. In Lelystad zijn we bij de motorcross. Tijdens de wintermaanden hebben we inzetten met ons bike-team bij de Wintercup. In de Noordoostpolder is de jaarlijkse Fish-Potatorun, een hardloopevenement om de aardappeloogst te vieren. Kortom, het hele jaar door een sportief district.

Noord-Holland-Noord

In juni stonden de vrijwilligers van district Noord-Holland-Noord weer paraat op 13 EHBO-posten langs de route van de Wandel4daagse Alkmaar. De 4daagse gaat langs molens, ongerepte natuur, het Heilooërbos en historisch Alkmaar. Er werden vele blaren geprikt bij de 5.000 deelnemers, die afstanden tot 40 km lopen. Ons district ondersteunt daarnaast organisator Le Champion al jaren bij vele evenementen. 135 vrijwilligers zetten zich tijdens 46 diensten onvermoeibaar in voor het welzijn van de wandelaars. Van eerstehulpverleners, centralisten tot bikers; met z’n allen zorgden we ervoor dat de Wandel4daagse weer één groot feest was.

Fryslân

We zijn op veel (sport)evenementen te vinden in 2024. De typisch Friese evenementen zijn favoriet. Denk hierbij aan fierljeppen, zeilwedstrijden en activiteiten rondom de Elfsteden: de wandel- en fietstochten. Elk jaar hopen we natuurlijk op de Elfstedentocht. In Friesland helpen we ook tijdens het Leeuwarden studentenkampioenschap veldvoetbal en de Harlingen-Terschelling Roeirace. Daarnaast vind je ons op scholen tijdens de Koningsspelen of sportdagen. En natuurlijk zijn we aanwezig bij voetbalwedstrijden, atletiek, hardloopwedstrijden, wandeltochten, motorcross en paardensport. Tot slot helpen we ook in IJsstadion Thialf in Heerenveen bij ijshockeywedstrijden. 

Noord-en Midden Limburg

Het district Noord-en Midden Limburg is dit jaar aanwezig op 43 sportevenementen. Bij het internationale judotoernooi op 1 en 2 juni in Venray is het Rode Kruis al 40 jaar betrokken. Ruim 1.500 judoka’s uit zo'n 30 verschillende landen zijn aanwezig. Het Rode Kruis ondersteunt met 8 vrijwilligers en 1 teamleider. Als het gaat om letselbeeld is het judotoernooi de plek waar vrijwilligers praktijkervaring opdoen: van bloedingen tot botbreuken. Allerlei blessures worden behandeld, dat maakt dit sportevenement erg populair! Verder zijn we deze zomer aanwezig tijdens diverse sporttoernooien van judo tot hockey en handbal tot volleybal.